in_de_dag_montage_decokay_design20200527162936.webp

Wat betekent ’op de dag’ montage?

De begrippen ‘in de dag’ en ‘op de dag’ montage kent bijna iedereen wel van horen zeggen. Maar wat is het nou precies ook weer, en wanneer gebruik je ‘op de dag’ montage bij raambekleding, als ‘in de dag’ niet mogelijk is?

Wat past bij jouw ramen, in of op de dag?

Neem foto's mee en kom voor advies op maat!

MAAK EEN AFSPRAAK

In de dag versus op de dag, wil niets anders zeggen dan ‘in het raam’ of ‘voor het raam’. Eigenlijk wel mooi, dat we de plek waardoor we via het raam naar buiten kijken ook wel ‘de dag’ noemen. 

Meestal wordt voor in de dag montage gekozen, omdat de raambekleding dan mooi wegvalt in het kozijn (of tussen de muren van het raam). Raambekleding die daar het beste voor geschikt is, is echter meestal vrij plat (zoals rolgordijnen, jaloezieën, plissés, dupligordijnen enz.). 

Gordijnen in de dag monteren kan alleen bij diepe kozijnen, en uiteraard wanneer je korte gordijnen kiest, die niet tot op de grond vallen. (Anders zouden deze tegen de vrijwel altijd aanwezige vensterbank en/of radiator aanhangen.)

Er zijn dan ook genoeg gevallen te bedenken waarbij op de dag monteren gewoon de mooiste oplossing is. Vaak wordt ook gekozen voor een combinatie, waarbij de ‘harde’ of ‘dunne’ raambekleding direct in de dag gemonteerd wordt, en aanvullende raambekleding zoals gordijnen, óp de dag. 

Wanneer je óp de dag monteert, komt de rails, roede of bak aan het plafond te hangen. Of op de muur boven het raam. Afhankelijk van het soort raambekleding (gordijnen of een dunne/harde raambekleding) plaats je deze dichter tegen het raam aan of verder weg. Het is erg mooi om kamerhoge gordijnen de ruimte te geven. Of dit nu inbetweens zijn, of verduisterende of gevoerde overgordijnen.

Bij installatie tegen het plafond dicht tegen het raam aan, kun je soms tegen problemen aanlopen met aanwezige plafondplinten of holle plafonds bij systeemplaten. Het is dan altijd mogelijk om professioneel advies in te winnen bij je aankoop, of gebruik te maken van een professionele montageservice. Je wil tenslotte wel dat de nieuwe dupligordijnen of jaloezieën mooi strak voor het raam hangen.

Deel dit artikel

Wat past bij jouw ramen, in of op de dag?

Neem foto's mee en kom voor advies op maat!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay