STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


De begrippen ‘in de dag’ en ‘op de dag’ montage kent bijna iedereen wel van horen zeggen. Maar wat is het nou precies ook weer, en wanneer gebruik je ‘op de dag’ montage bij raambekleding, als ‘in de dag’ niet mogelijk is?

Wat betekent ’op de dag’ montage?

Wat betekent ’op de dag’ montage?

In de dag versus op de dag, wil niets anders zeggen dan ‘in het raam’ of ‘voor het raam’. Eigenlijk wel mooi, dat we de plek waardoor we via het raam naar buiten kijken ook wel ‘de dag’ noemen. 

Meestal wordt voor in de dag montage gekozen, omdat de raambekleding dan mooi wegvalt in het kozijn (of tussen de muren van het raam). Raambekleding die daar het beste voor geschikt is, is echter meestal vrij plat (zoals rolgordijnen, jaloezieën, plissés, duettes enz.). 

Gordijnen in de dag monteren kan alleen bij diepe kozijnen, en uiteraard wanneer je korte gordijnen kiest, die niet tot op de grond vallen. (Anders zouden deze tegen de vrijwel altijd aanwezige vensterbank en/of radiator aanhangen.)

Er zijn dan ook genoeg gevallen te bedenken waarbij op de dag monteren gewoon de mooiste oplossing is. Vaak wordt ook gekozen voor een combinatie, waarbij de ‘harde’ of ‘dunne’ raambekleding direct in de dag gemonteerd wordt, en aanvullende raambekleding zoals gordijnen, óp de dag. 

Wanneer je óp de dag monteert, komt de rails, roede of bak aan het plafond te hangen. Of op de muur boven het raam. Afhankelijk van het soort raambekleding (gordijnen of een dunne/harde raambekleding) plaats je deze dichter tegen het raam aan of verder weg. Het is erg mooi om kamerhoge gordijnen de ruimte te geven. Of dit nu inbetweens zijn, of verduisterende of gevoerde overgordijnen.

Bij installatie tegen het plafond dicht tegen het raam aan, kun je soms tegen problemen aanlopen met aanwezige plafondplinten of holle plafonds bij systeemplaten. Het is dan altijd mogelijk om professioneel advies in te winnen bij je aankoop, of gebruik te maken van een professionele montageservice. Je wil tenslotte wel dat de nieuwe duettes of jaloezieën mooi strak voor het raam hangen.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Wat past bij jouw ramen, in of op de dag?

Neem foto's mee en kom voor advies op maat!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Harde raambekleding sfeerbepalend
  Harde raamdecoratie is een categorie raambekleding met magische eigenschappen. Ondanks hun ‘hardheid’, hebben ze veelal een intrinsieke zachtheid. Niet in de laatste plaats door materiaal- en kleurkeuze, maar vooral omdat ze de gave hebben om de lichtinval te reguleren.
 • Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?
  Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of duettes) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 
 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP