in_de_dag_montage_luxaflex20200527161051.webp

Wat betekent ’in de dag’ montage?

Je hebt er vast en zeker van gehoord: ‘in de dag montage’ of ‘op de dag montage’. Maar wat betekent het nou precies en wanneer pas je ‘in de dag’ montage toe?

Weten welk soort raambekleding bij jouw raam past?

Neem foto's mee en kom voor advies op maat!

MAAK EEN AFSPRAAK

Raambekleding zoals bijvoorbeeld rolgordijnen, jaloezieën, dupligordijnen en plisségordijnen, worden meestal ‘in de dag’ gemonteerd. Daarmee wordt bedoeld dat ze precies binnen in de kozijnen, of binnen de muren naast het raam gemonteerd worden. (Dit in tegenstelling tot wanneer je de raambekleding daarbuiten monteert.)

Dit is veelal de mooiste oplossing omdat ze daarmee helemaal wegvallen in het raam, en dat oogt mooi strak. Uiteraard neemt dat ook de minste ruimte in. En daardoor is ook nog plaats over voor eventuele overgordijnen, die je wel ‘op de dag’ monteert. 

Maar er zijn meer gevallen waarin deze vorm van montage is aan te raden is. Zo is verduisterende raambekleding niet meer functioneel als deze niet in de dag hangt (tenzij het overgordijnen zijn. Het is dus niet alleen van belang om te kijken of je raamkozijn diep genoeg is voor montage, maar ook om vooraf te beslissen voor welk ‘geheel’ je gaat. 

De meeste mensen willen overdag raamdecoratie tegen de inkijk, en ‘s avonds voor privacy. Gezien het licht dat van binnen naar buiten schijnt in de avond, is dit vaak een vorm van verduisterende raambekleding (of gevoerde) gordijnen.

Er kan echter ook sprake zijn van een te ondiep kozijn om een mooie installatie ‘in de dag’ te doen. Of het kan zijn dat je geen ruimte meer overhoudt om de ramen goed te kunnen openen en sluiten. Ook hangen er soms ‘fluisterboxen’ of andere ventilatieroosters waarmee rekening gehouden moet worden. In dat geval kun je beter ‘op de dag’ monteren.

Aangezien opmeten bij deze vorm van montage zeer belangrijk is, wordt dit vaak professioneel gedaan. Normaal gesproken wordt dit gratis gedaan als gratis ‘meetservice’, omdat het nauw luistert als je de raambekleding exact op maat laat maken. 

Deel dit artikel

Weten welk soort raambekleding bij jouw raam past?

Neem foto's mee en kom voor advies op maat!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay