schoolbordverf_flexa20200409155933.webp

Hoe werkt magneetverf eigenlijk?

Heb je een hoekje of stukje wand in je huis waar je iets creatiefs mee wil? Overweeg eens met magneetverf aan de slag te gaan.

Creatief aan de slag in de keuken of kinderkamer?

Bekijk ons aanbod speciaalverven in de winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Magneetverf is superleuke verf die je op veel plaatsen kunt toepassen. Denk aan de binnenkant van een WC-deur, of een stukje wand in de keuken, of de kinderkamer. Nadat je het hebt aangebracht kun je magneetjes aan de geverfde wand hangen. Daarvoor moet je wel eerst flink aan de slag zijn geweest. Magneetverf heeft namelijk wel zo’n vier á vijf lagen nodig voordat het echt goed werkt.

Waarom is dat eigenlijk? Heel simpel, in de verf (op waterbasis) zitten heel veel minuscuul kleine metaaldeeltjes. (Daarom is de verf ook altijd grijs.) Als je een pot magneetverf uit het schap in je handen hebt snap je meteen waarom; hij is loodzwaar. Je hebt dan ook feitelijk een halve pot ijzer in je handen. Om die reden moet magneetverf ook altijd zeer goed geroerd worden - ook vlak voor gebruik - anders zakken de metaaldeeltjes weer naar de bodem. 

Je kunt je zo voorstellen dat je op die manier een dik plakkaat verf ontstaat. Zeker als je bedenkt dat veel mensen ervoor kiezen om de verf uiteindelijk nog in een andere kleur (naar keuze) over te verven. Dan zit je voor je het weet op zes lagen verf… 

Om dat ‘probleem’ op te lossen kun je een aparte plaat gebruiken die je schildert, waarna je die tegen de wand schroeft. Maar dat hoeft echt niet per se. Je kunt prima direct op de muur schilderen, alleen moet je goed strak afplakken. Hou daarbij rekening met kwetsbare ondergronden en gebruik daarvoor indien nodig het paarse afplaktape dat in de handel is. 

Kan magneetverf overal op? In principe kun je alle ondergronden schilderen die je met gewone verf ook kunt schilderen, zoals hout en stucwerk.

Tips: Ben je erg handig? Neem de figuurzaag ter hand, om een magnetische palmboom of poes te knutselen… Of gebruik als laatste laag schoolbordverf. Zo heb je een oppervlak waarop je kunt schrijven én magneetjes kunt plakken.

Deel dit artikel

Creatief aan de slag in de keuken of kinderkamer?

Bekijk ons aanbod speciaalverven in de winkel!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay