meidenkamer_eijffinger_rice_2_collectie20200129200703.webp

Hoe maak je de ideale meidenkamer?

Wat mag niet ontbreken in een echte meidenkamer? Om te beginnen mag je in een meidenkamer de kleur opvallend consistent doorvoeren. Je gaat niet snel ‘over de top’.

De kamer voor jouw tiener inrichten?

Kom naar de winkel voor veel inspiratie en voorbeelden!

MAAK EEN AFSPRAAK

Als we er even vanuit gaan dat de basis wél roze is (maar het kan net zo goed lila, goud of groen zijn hoor...) dan mag dat roze echt zo veel mogelijk terugkomen. Nog net niet in de gordijnen, maar wel in de klamboe, het dekbed, de meubels, en eventuele accessoires als lampjes, bloempotjes, sieradendoosjes, etc. Eenheid is alles. En daar kun je net wat meer mee uitpakken dan bijvoorbeeld in de woonkamer, waar overdaad al snel schaadt.

Het beste resultaat krijg je door op de muren voor een contrast kleur te kiezen in dezelfde toonsoort. Is de basiskleur roze, ga dan eens voor een wit-kleur met een pasteltint erdoor op de muren zoals lila, lichtgroen of -blauw. De meidenkamer leent zich ook uitstekend voor een muurschildering. Ben je niet zo handig, dan heb je tegenwoordig ook sjablonen waarmee je van een muur een echte blikvanger kunt maken.

Daarnaast mag ook de ‘tuttelhoek’ niet ontbreken. De meeste meiden experimenteren graag met opmaken en verschillende kledingstijlen. Een must is dus een grote spiegel tot op de grond, om outfits in te showen. Ook een kaptafeltje met goede verlichting en spiegels is een absolute pré als je wilt scoren als beste papa of mama van de hele wereld...

Een kaptafel kun je nieuw kopen, maar veel leuker is om tweedehands te gaan shoppen, en hem zelf op te knappen in precies de kleur van de kamer. Meubels opknappen is één van de leukste klusjes in huis die je kunt bedenken. Het resultaat is een meubelstuk dat precíes past in de kleurstelling van de kamer. En als gezegd, nergens is dat zo belangrijk als in de meidenkamer.

Deel dit artikel

De kamer voor jouw tiener inrichten?

Kom naar de winkel voor veel inspiratie en voorbeelden!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay