STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Waarom zou je gordijnen voeren? Er zijn een paar hele goede redenen te bedenken.

Gordijnen voeren is (bijna) altijd een goed idee

Gordijnen voeren is (bijna) altijd een goed idee

Zoveel smaken, zoveel gordijnstoffen… Lichtdicht of (semi) transparant. Van natuurlijke materialen zoals linnen, wol, katoen, of niet van echt te onderscheiden combinatie stoffen, en ver doorontwikkelde synthetische juweeltjes met allerlei ‘gadget’ functies. We beperken ons hier echter tot niet-transparante stoffen, want een vitrage- of inbetween voeren, zou de hele functie ervan wegnemen tenslotte. 

Waarom voer je gordijnen? In de eerste plaats omdat een voering het behoud van je gordijnen is. Hoe chique je gordijnen ook zijn (hoe chiquer hoe belangrijker zelfs vaak, in verband met natuurlijke materialen) ze zullen onherroepelijk verkleuren door fel zonlicht. Dus wanneer je geen buitenzonwering hebt, is het altijd aan te raden je gordijnen te voeren. 

Dat is op zich helemaal geen probleem, want een voering heeft nog veel meer voordelen. Zo isoleert een voering ook goed. Daarmee hou je dus ‘s zomers de warmte buiten - en in de winter de kou en tocht buiten. Er is een bewezen bezuiniging op stookkosten, wanneer je kiest voor een voering.

Daarnaast is het meestal heel fraai om de achterzijde van gordijnen te voeren (die van zichzelf niet altijd per se mooi is). Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een contrasterende kleur, of juist een bijpassende kleur. Nog een optie is om te kiezen voor een verduisterende stof als voering. Je hebt veel kant-en-klare verduisterende stoffen, maar daar zit niet altijd precies de stof bij waar jij meteen als een blok voor valt. Gelukkig kun je elk gordijn naar keuze alsnog laten voeren met verduisterende stof. 

Er zijn zelfs hele interessante combinaties te bedenken van opengewerkte inbetweens, die vóór de overgordijnen geplaatst worden. Onlogisch zou je denken, maar wanneer je ‘s avonds de overgordijnen sluit, kun je nog steeds genieten van het effect van de transparante gordijnen. Het is vooral erg belangrijk dat je van tevoren goed nadenkt over het totale effect dat je wil bereiken, en jouw aanvullende behoeftes. (Heb je last van inkijk of niet, last van kou of hitte, wil je het donker kunnen maken, enz.)

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Nieuwe gordijnen uitkiezen?

Neem foto's mee en kom voor advies op maat!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sterren en lampjes voor twinkelende ramen
  In de donkere dagen voor kerst hang je natuurlijk leuke sterren en lampjes voor je ramen. Een beetje licht in donkere tijden. En met lekker gevoerde overgordijnen is de Kerst goed door te komen. 
 • Buiten grauw? Niet met grijs voor je raam!
  Grijs voor je raam terwijl het buiten guur is? Ja, juist! Breng sfeer in je interieur met deze veelzijdige kleur, die je overal mee kunt combineren!
 • Pastels laten je gordijnen leven
  Kleuren zijn niet ‘plat’. Kleuren worden intenser, levendiger en variëren voor het oog, al naar gelang de toepassing op het materiaal. Bij sommige kleuren is dit effect sterker dan bij andere. Dit geldt zeker voor de momenteel veel in interieurs gebruikte pasteltinten!

DECOKAY BLOGS

 • Inbetween als elegante room divider
  Lichtdoorlatende stoffen zijn niet alleen prachtig voor de ramen, maar ook midden in de kamer. Met al dat thuiswerken hebben we behoefte aan extra afscherming van lichtinval op het scherm, of dat nu voor het raam is, of halverwege de ruimte. Dat opent nieuwe perspectieven.
 • Kies voor kleur met Luxaflex® Duette® Shades en plissés
  Ben je toe aan wat kleur in je huis? Denk dan eens aan Duette® Shades of Plissé Shades van Luxaflex® in kleurschakeringen van de zon zoals warme tinten rood, oranje of geel. En wat dacht je van het afstemmen van diepblauwe shades op een blauw geverfde muur? Spannend en subtiel.  
 • Mooi en milieubewust van A House of Happiness
  Dat duurzaam en trendy heel goed samen gaan weten we inmiddels al wel. Maar maak jij ook echt bewust de keuze voor ‘groen’ in je interieur? Textieldecoratiespecialist A House of Happiness zegt: Green is not a color it’s an attitude. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP