wat_te_doen_aan_bloedendhout20200527142952.webp

Hoe voorkom je bloedend hout?

De oorzaak van bloedend hout is het omhoogtrekken van kleurstoffen uit hout (alleen bij bepaalde soorten die hier gevoelig voor zijn treedt dit op). Het water in de verf trekt als het ware het water in de kleurstof omhoog, wat vlekken geeft. De enige manier om dit tegen te gaan is door de ondergrond goed af te sluiten of ‘sealen’. Dat kan met een aantal materialen.

Hout schilderen?

Bestel alles wat nodig is in onze verfwebshop!

decokayverfshop.nl

De beste manier om bloedend hout te voorkomen, is door te werken met een goede primer of schellak. Als je toch al van plan was te gaan werken met een watergedragen verf, dan moet je óók voor een watergedragen primer kiezen. 

Acrylverf op alkydverf is namelijk - zonder extra voorzorgsmaatregelen - meestal geen goed idee (andersom kan wel). Wel is het zo dat de kwalitatief betere verfsoorten tegenwoordig dermate hoogwaardig ontwikkeld zijn, dat de marges met deze oude wetmatigheid iets breder worden. 

Heb je je keuze voor het soort verf nog niet gemaakt, dan kun je voor onbehandeld hout, dat de neiging tot bloeden heeft, dus ook kiezen voor één laag alkydverf. Al moet je wel rekening houden met het feit dat onbehandelde oppervlakken ook enorm ‘zuigen’, waardoor de kans groot is dat je alsnog twee lagen moet aanbrengen. 

Vraag bij twijfel altijd advies!
 

Deel dit artikel

Bloedend hout tegengaan?

Ontvang advies in onze winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay